Een nieuw jaar, een nieuwe kans...

Dit zijn de woorden die in mij opkwamen om mijn eerste blog van 2022 te schrijven. Een heel jaar heb ik er, mede door persoonlijke omstandigheden, ook weinig meer aan gedaan om mijn bloglezers van inspirerende informatie te voorzien. Door de publicatie van mijn leesverhaal in het hobbytijdschrift “Loving Paper”, krijg ik een nieuwe kans en die grijp ik dan ook met beide handen aan.

Toen ik in oktober 2017, precies een jaar na het overleiden van mijn zusje Anna Gretha, de Stempelset Knuffels uitbracht, realiseerde ik mij nog niet wat mij allemaal te wachten zou staan. Ik ben absoluut niet commercieel, (wat mijn man ook altijd tegen mij zegt). Ik hou er ook niet van om in de belangstelling te staan, zo ben ik altijd geweest. Mijn zusje daarin tegen, kon dat wel. Zij heeft een bloeiend bedrijf achter gelaten, die nu door haar zoon wordt voortgezet. Ik keek altijd erg naar haar op. “Hoe doet ze dat zomaar, waar heeft ze dat geleerd”. Ze is niet verder gekomen dan de huishoudschool en dan toch zo ondernemend kunnen zijn.

Ik herinner mij nog ons laatste gesprek hierover, voordat ze overleed. Ik beloofde haar toen dat ik iets met haar Knuffels wilde doen. De laatste woorden die ze toen tegen mij zei waren, “Minke, als je iets wil bereiken moet je het zelf doen, het komt niet vanzelf naar je toe. Laat jezelf zien want ook jij hebt een gave waardoor je iets kan betekenen voor anderen. Doe er iets mee”! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, waar moest ik beginnen. Ik had nog zoveel aan haar willen vragen en nog zoveel van haar kunnen leren.

Omdat ik het handschrift van mijn zusje wilde gebruikte in mijn ontwerpen, wilde ik mijn merk ook haar naam geven. Waarom wilde ik dat eigenlijk? Misschien omdat ik niet zo van aandacht hou en niet graag in de belangstelling wilde staan? Toch ben ik blij dat een deel van mijn producten haar naam draagt. Het is mijn laatste eer geweest, die ik haar heb kunnen bewijzen!

Met het uitbrengen van mijn eerste producten heb ik het geprobeerd, om commercieel te zijn en mee te doen met al die grote merken die maandelijks weer een hele serie producten uitbrengen om succesvol te blijven. Mijn producten had ik ook bij een groothandel ondergebracht om ze aan de winkels te presenteren. Ik dacht dat dat de beste manier was om mijn producten succesvol te maken. 

Het afgelopen jaar ben ik er dan ook achter gekomen dat dat niet mijn manier is geweest. Het gaf mij geen voldoening Het past niet bij wie ik ben en wie ik wil zijn. Mijn producten zijn tijdloos en zullen nooit hun waarde verliezen. Ze zijn functioneel in heel veel verschillende projecten. Als je op jou eigen manier een product gebruikt, kun je er veel meer uithalen en kijk je op een andere manier naar je creaties. Jou project krijgt dan voor jou een persoonlijke betekenis.

Eigenlijk wil ik gewoon mijzelf kunnen zijn en mijn producten op mijn manier laten zien aan mensen die op zoek zijn naar iets nieuws of iets speciaals. Mijn producten hebben niet alleen een financiële waarde, maar ook een emotionele waarde en dat wil ik mensen graag laten ervaren. Het gaat bij mij niet om het verkopen van een product, maar om te laten zien wat je met een bepaald product kunt maken. Dat is altijd mijn doel geweest, mensen inspireren.

Dit jaar krijg ik een nieuwe kans om mijzelf en mijn werk aan jou te laten zien en wil ik jou de mogelijkheid geven om onze creativiteit met elkaar te verbinden, juist nu je misschien in een creatieve dip zit en je wel een inspirerende boost kunt gebruiken. Door onze creativiteit met elkaar te verbinden kunnen we samen ons creatieve netwerk vergroten. Ik heb er zin in om samen met jou de mogelijkheden van mijn producten te onderzoeken en te leren gebruiken, zodat je mooie creaties kunt maken, die voor jou een persoonlijke betekenis hebben.

Minke's Knuffel Knutseldagen...

Mijn online platform is bijna klaar, waar ook jij lid van mag worden, om je creatief met anderen te kunnen verbinden.  Binnenkort hier meer over! De komende 2 weken kun je wel al meedoen met de (online) Knuffel Knutseldagen, die in het teken staan van Wereld Knuffeldag en Wereld Kankerdag! Deze 2 weken wil ik extra aandacht besteden aan de “Knuffelactie tegen Kanker”, waar ik oktober 2017 met het uitbrengen van de Stempelset Knuffels, mee ben gestart. Profiteer dus nu van de 25% KNUFFELACTIE KORTING en knutsel gezellig met mij mee! Bij je bestelling ontvang je GRATIS het Knuffel Stencil, waar ik de komende weken mooie projecten mee ga maken, om jou te inspireren!

De Knuffelactie korting loopt t/m 4 februari

Gebruik de kortingscode: Knuffelactie

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. 

Laat gerust een reactie achter, die lees ik altijd graag.

Knuffel-groet

Minke

2 reacties op “Een nieuw jaar, een nieuwe kans…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen