Kinderen zijn gek op Knutselen!

Ik vind knutselen ook het leukste wat er is en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef je ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik op tafel leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

Omdat ik ruim 30 jaar als pedagogisch medewerker in de Kinderopvang werkzaam ben geweest, zijn de kinderen ook mijn grootste doelgroep. Ik vind knutselen nog steeds een hele waardevolle bezigheid voor kinderen. We leven in een digitaal tijdperk, waarin kinderen niet veel meer met creativiteit in aanraking komen. De potlood, kwast en een schaar worden nu vervangen door een muis en een touchscreen. Juist kinderen hebben die creatieve impuls nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Door de creativiteit bij kinderen te stimuleren, worden de hersenen weer geprikkeld om zelf oplossingen te bedenken en daar met je handen weer vorm aan te geven. Het is wel makkelijk dat door een computer te laten bedenken, maar deze functie zijn ook opgeslagen in je eigen brein. Het is zo waardevol voor kinderen om daar van jongs af aan gebruik van te maken. Zelf expressie is een aangeboren gave die ieder kind bezit. Kinderen hebben er ook behoefte aan, om zich creatief te kunnen uiten. Ook kinderen worden op jonge leeftijd al blootgesteld aan een hoge dosis stress. Knutselen werkt voor kinderen ook ontspannend en geeft ze meer rust  in hun hoofd na een dagje school, waarin ze moeten presteren. Als kinderen meer tijd zouden nemen om zich te ontspannen, zou hun prestatiegehalte meer kunnen stijgen.

Toen mijn kinderen nog klein waren, zaten ze ook regelmatig bij mij aan de keukentafel te knutselen. Ook buurtkinderen kwamen bij mij aan de deur of ze mochten komen knutselen. Dat bracht mij op het idee om in 2009 maar een kinder-knutselclub aan huis te starten. Dat heb ik ruim 5 jaar volgehouden. Gelukkig kwam er een oplossing voor mijn knutsel verzamel aanvallen. Ik kon met mijn hele hebben en houden in 2014 verhuizen naar een leegstaand lokaal van de peuterschool waar ik werkzaam was, waar ik tot eind 2018 naar hartenlust met kinderen kon knutselen. Vanaf januari 2019 heb ik mijn hele knutsel-atelier verhuisd naar een nieuwe locatie in een basisschool in Wieringerwerf. Hier kan ik gelukkig weer voor een lange tijd mijn knutselactiviteiten voortzetten.

Ik werk heel graag met mijn eigen hobbyproducten, ook met kinderen. De producten die ik zelf ontwerp en laat produceren, zijn niet alleen functioneel voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Kinderen kunnen hier op hun eigen niveau en vanuit hun eigen creatief denkvermogen leren mee omgaan en mogelijkheden vinden om de producten voor zichzelf functioneel te maken. Mijn 2-Connect inbindsysteem is ontwikkeld voor het verwerken van allerlei vormen van journaling. Ook kinderen kunnen hierin hun eigen creativiteit kwijt. Alles wat zij van waarde vinden kunnen kinderen in een eigen persoonlijk creatief dagboek verwerken. 

Kinderatelier 't Knutseltje...

Bij ‘t KinderAtelier kunnen kinderen vanaf 5 jaar, onder professionele begeleiding, kennis maken met verschillende vormen van creativiteit. Knippen, plakken en scrappen met papier, stempelen met stempels en inkt, kliederen met verf, enz. Dit alles verwerken we in een zelfgemaakt creatief dagboek. Het belangrijkste is dat de kinderen hun eigen creativiteit tot ontwikkeling laten komen. Ze kunnen kijken naar voorbeelden, maar ze geven zelf vorm aan hun eigen creaties. Zo leren ze zelf ontdekken met wat voor materialen en technieken ze het liefst willen werken en waar hun eigen talenten liggen.

 

Uw kind kan vanaf 5 jaar lid worden van ‘t KinderAtelier

‘t Kinderatelier is elke week op maandag- dinsdag- en woensdagmiddag van 

14.00 – 16.00 uur open.

  

 U kunt kiezen uit:

-Knutsel-knipkaart 10 x knutselen voor €95,- is onbeperkt geldig.

-1x knutsel-middag €10,- 

Bij voldoende animo, is het kinderatelier ook in de schoolvakantie open. 

 

Kinder-Knutselfeestjes...

Een middag vol creativiteit en gezelligheid. De jarige mag een leuke knutsel uitkiezen die we op het feestje gaan maken.

We versieren een cakeje, eten een snoepie en een chippie en we doen een paar leuke spelletjes, die de jarige, tijdens het feestje, mag uitkiezen. 

Een Knutselfeestje kan op vrijdag vanaf 14,00 uur worden geboekt.

Het feestje is inclusief:

-Creatieve activiteit, inclusief materiaal.
-Voor de jarige ligt er een klein cadeautje klaar.
-Cakeje (versieren) drinken/snoep/chips.

Kosten:

Minimaal 4 en maximaal 8 personen. €16,50,-  p.p.

Duur:

Het feestje duurt maximaal 2,5 uur

In de agenda kunt u uw kind aanmelden voor een knutselmiddag of een kinderfeestje!

Winkelwagen