Het Kinderatelier

Kinderen zijn gek op Knutselen!

Ik vind knutselen ook het leukste wat er is en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef je ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik voor ze klaar leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

Sensorische activiteiten voor kinderen...

Met mijn 30 jaar ervaring in het werken met kinderen in de kinderopvang zijn de kinderen altijd al mijn doelgroep. Ik vind knutselen nog steeds een hele waardevolle bezigheid voor kinderen. Juist kinderen hebben die creatieve impuls nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Door de creativiteit bij kinderen te stimuleren, worden de hersenen weer geprikkeld om zelf oplossingen te bedenken en daar met je handen weer vorm aan te geven.  Zelf expressie is een aangeboren gave die ieder kind bezit. Kinderen hebben er ook behoefte aan, om zich creatief te kunnen uiten. Ook kinderen worden op jonge leeftijd al blootgesteld aan een hoge dosis stress. Knutselen werkt voor kinderen ook ontspannend en geeft ze meer rust  in hun hoofd na een dagje school, waarin ze moeten presteren. 

In het Kinderatelier probeer ik kinderen altijd uit te dagen om de creativiteit uit zichzelf te halen. Kinderen hebben nu al een hoog verwachtingspatroon van zichzelf, waardoor ze erg onzeker worden. Ze vergelijken zichzelf vaak met een ander. Tijdens de activiteiten leg ik de nadruk op het proces waar ze mee bezig zijn en niet op het resultaat. Ik laat ze kennis maken met verschillende materialen en technieken, zodat ze zelf de mogelijkheden kunnen onderzoeken om iets voor zichzelf te creëren. 

Door kinderen sensorische activiteiten aan te bieden en ze de ruimte en de mogelijkheid te geven om de materialen te ontdekken, krijgen kinderen meer vertrouwen in zichzelf. In Het Kinderatelier kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen aan hun eigen creatieve ontdekkingstocht. Tijdens het Peuteratelier is het nog meer Sensopatisch spel. Door met de zintuigen verschillende materialen te ontdekken en de mogelijkheden te onderzoeken, worden kinderen zich bewust van zichzelf en hun eigen lichaam. Tijdens een Sensorische Activiteit wordt er niks van de kinderen verwacht. Niks moet, maar alles mag!

Elke nieuwe maand werken we met een nieuw thema en zetten we weer leuke activiteiten klaar om opnieuw te ontdekken, te spelen en/of te creëren!

Peuter/Kleuter-atelier 1,5 tot 4 jaar

Tijdens het peuter/kleuter-atelier kun je, samen met je kind(eren), in een gezellig ingerichte ruimte, op ontdekkingstocht. Er zijn hoge en lage plekken waar ieder kind zelfstandig de materialen en het Sensopatische creatieve spel mag ontdekken. 

Het Peuter/Kleuter atelier is 1 x in de maand op woensdagochtend van
10.00 – 11.00 uur open.

Kosten zijn per kind €10,- en voor de ouder €3,50

Tijdens het Peuter/Kleuter is koffie/thee/limonade inbegrepen.

Senso Play & Crea Fun

Na een drukke schoolweek/werkweek, waarin kinderen van alles “moeten” hebben kinderen ook wel eens behoefte aan ontspanning. Tijdens de Senso Play & Crea Fun kunnen kinderen, eventueel samen met een volwassenen, 2x in de maand op zaterdagochtend of -middag ontspannen en samen genieten van Sensopatisch Creatief Spel.

Tijdens de “Senso Play & Crea Fun” spelen kinderen alleen, samen of in groepjes in sensorische speelbakken of aan de creatieve tafels, waar ze lekker kunnen voelen, spelen, ontdekken en creëren. Sensopatisch Creatief Spel is spelen en werken met materialen zonder vaste vorm en zonder doel, zoals zand, rijst, peulvruchten, granen, klei, scheerschuim, modder, water, en verf. Allemaal materialen die kinderen met hun handen mogen ontdekken. Door de mogelijkheden van deze materialen met hun zintuigen te ontdekken, creëren kinderen hun eigen spel en ontwikkelen ze hun eigen creatieve talenten. Een leuke en leerzame manier van spelen en creëren, waarin ook de fantasie van kinderen wordt geprikkeld en ze op een creatieve manier hun gevoelens kunnen uiten.

Senso Play & Crea Fun is 1x in de maand op zaterdagmiddag open. 

Openingstijden zijn:
13.30 – 15.00 uur

Kosten voor kinderen van 2 t/m 4 jaar met 1 volwassenen:
Per kind = €10,- en voor de ouder €3,50

Kosten voor kinderen vanaf 5 jaar:
Kosten zijn per keer €10,- per kind

Tijdens de “Senso Play & crea Fun” is koffie/thee/limonade inbegrepen.

Knutsel/klieder-feestjes 4 tot 12 jaar

Een Knutselfeestje kan 2x in de maand op vrijdagmiddag vanaf 14,00 uur worden geboekt.

Een Knutselfeestje is een middag vol creativiteit en gezelligheid. De jarige kan kiezen uit de volgende thema’s.

Thema’s:
-Journalfeestje
-Stempelfeestje
-Letters/Cijfers feestje
-Kliederfeestje
-Slijmfeestje
-Dinofeestje
-Boerderijfeestje

Het feestje is inclusief:
-(Creatieve) activiteit, inclusief materiaal.
-Voor de jarige ligt er een klein cadeautje klaar.
-Cakeje (versieren) drinken/snoep/chips.

Kosten:
Minimaal 6 en maximaal 10 personen= €17,50 per kind
Duur: 
Het feestje duurt 2,5 – 3 uur.

In de agenda kunt u uw kind(eren) aanmelden voor het PeuterAtelier, het KinderAtelier of een kinderfeestje!
U ontvangt dan een email met een bevestiging en verdere informatie.

De Knutsel/klieder-feestjes ga ik ook verzorgen bij De Klierderschuur!

Winkelwagen