Knutselen is voor mij een ruim omvattend begrip en dit heeft in mijn leven een hele grote betekenis gekregen. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben en waar ik ontzettend trots op mag zijn. Met mijn deskundigheid en ervaring wil ik graag voor jou een voorbeeld zijn!

Ik ben Minke Brattinga...

Creatief bezig zijn is, al heel wat jaren, mijn grootste hobby! Het begon allemaal met het creatief verwerken van foto’s (Scrappen). Ik verzamelde allerlei verschillende materialen, Papier en karton, wol en garen, touw en lint, verf en inkt, stempels en stansen, enz. Ik bedacht allerlei projecten, wat ik met verschillende materialen in elkaar knutselde. Ons hele huis hing al snel vol met mijn eigen gemaakte knutsels. Al mijn vrije tijd bestede ik dus aan knutselen om prachtige kunstwerkjes, van mijn foto’s te maken! Ik ontdekte dat ik met al die leuke scrapmaterialen ook mooie kaarten kon maken, dus na een aantal jaren kwam er een nieuwe hobby bij. 

Knutselen betekent heel veel voor mij. Een uurtje knutselen per dag, geeft mij rust en heel veel voldoening. Door creativiteit  kan ik mij beter ontspannen en leer ik mezelf beter kennen. Mijn handen zijn mijn gereedschappen, die ik gebruik om ergens vorm aan te geven. De ene keer knutsel ik graag met papier, de andere keer weer met inkt of verf. Kleuren met kleurpotloden kan ook heel ontspannend werken. In deze gejaagde tijd, waarin er veel van mezelf wordt gevraagd, moet ik af en toe even een momentje van ontspanning nemen.

Knutselen is voor mij ook een grote emotionele uitlaatklep. Door mijn verleden en alles wat ik daarin heb meegemaakt, ben ik gaan zoeken naar een manier om mijn emoties een plek te kunnen geven. Dit heb ik helemaal in het knutselen gevonden. Mijn stemming van de dag of een gevoel wat in mij naar boven komt, kan bepalend zijn voor het materiaal waar ik mee wil gaan werken. Ook de kleurkeuze kan opeens een emotie in mij naar boven halen. Ik ben daardoor creativiteit ook gaan zien als een vorm van therapie, om mezelf te leren kennen en mezelf te vormen naar wie ik wil zijn.

Ik had al heel wat jaren de wens om van mijn hobby mijn werk te maken, dus ben ik in 2017 met mijn eigen Knutsel Bedrijf gestart. Dit heb ik een aantal jaren met mijn huidige werk, als pedagogisch medewerker kunnen combineren. Toen ik eind 2019, na bijna 20 jaar onverwachts afscheid heb moeten nemen van mijn vertrouwde werkplek, heb ik besloten om mij volledig op mijn eigen Knutselbedrijf te richten. Inmiddels heb ik mijn bedrijf uitgebreid en verkoop ik in mijn Knutsel-atelier mijn eigen productenlijn en een aantal basisproducten waar ik zelf  graag mee werk en die ik gebruik in mijn creatieve activiteiten. Mijn eigen ontworpen producten zijn voor mij van grote emotionele waarde en hebben, voor heel veel mensen, een bijzondere betekenis gekregen. Dus ook het ontwerpen van mooie betekenisvolle producten is daardoor één van mijn grootste passies geworden. Het verhaal achter mijn producten kun je HIER lezen

Bij Minke’s Knutsel-tijd kun je niet alleen terecht voor gezellige groepsactiviteiten, maar ook voor individuele creatieve begeleiding. Wil je meer informatie of de sfeer even proeven, dan ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen in “Mijn Knutsel-tijd” 

Maak eens een afspraak of boek een Workshop Arrangement

Heel veel kijk- en Knutsel-plezier!

Knutsel-groet,

Minke

Winkelwagen