Ik ben Minke Brattinga...

Creatief bezig zijn is al heel wat jaren mijn grootste hobby! Het begon allemaal met het creatief verwerken van foto’s (Scrappen). Ik verzamelde allerlei verschillende materialen, Papier en karton, wol en garen, touw en lint, verf en inkt, stempels en stansen, enz. Ik bedacht allerlei projecten, wat ik met verschillende materialen in elkaar knutselde. Ons hele huis hing al snel vol met mijn eigen gemaakte knutsels. Al mijn vrije tijd bestede ik dus aan knutselen om prachtige kunstwerkjes, van mijn foto’s te maken! Ik ontdekte dat ik met al die leuke scrapmaterialen ook mooie kaarten kon maken, dus na een aantal jaren kwam er een nieuwe hobby bij. 

Knutselen betekent heel veel voor mij. Een uurtje knutselen per dag, geeft mij rust en heel veel voldoening. Door creativiteit  kan ik mij beter ontspannen en leer ik mezelf beter kennen. Mijn handen zijn mijn gereedschappen, die ik gebruik om ergens vorm aan te geven. De ene keer knutsel ik graag met papier, de andere keer weer met inkt of verf. Kleuren met kleurpotloden kan ook heel ontspannend werken. In deze gejaagde tijd, waarin er veel van mezelf wordt gevraagd, moet ik af en toe even een momentje van ontspanning nemen.

Knutselen is voor mij ook een grote emotionele uitlaatklep. Door mijn verleden en alles wat ik daarin heb meegemaakt, ben ik gaan zoeken naar een manier om mijn emoties een plek te kunnen geven. Dit heb ik helemaal in het knutselen gevonden. Mijn stemming van de dag of een gevoel wat in mij naar boven komt, kan bepalend zijn voor het materiaal waar ik mee wil gaan werken. Ook de kleurkeuze kan opeens een emotie in mij naar boven halen. Ik ben daardoor creativiteit ook gaan zien als een vorm van therapie, om mezelf te leren kennen en mezelf te vormen naar wie ik wil zijn.

Toen mijn kinderen nog klein waren, zaten ze ook regelmatig bij mij aan de keukentafel te knutselen. Ook buurtkinderen kwamen bij mij aan de deur of ze mochten komen knutselen. Dat bracht mij op het idee om in 2009 maar een kinder-knutselclub aan huis te starten. Dat heb ik ruim 5 jaar volgehouden. Gelukkig kwam er een oplossing voor mijn knutsel verzamel aanvallen. Ik kon met mijn hele hebben en houden in 2014 verhuizen naar een leegstaand lokaal van de peuterschool waar ik werkzaam was.

Ik had al heel wat jaren de wens om van mijn hobby mijn werk te maken, dus ben ik in 2017 officieel met mijn eigen Knutsel Bedrijf gestart. Dit heb ik een aantal jaren met mijn huidige werk, als pedagogisch medewerker kunnen combineren. Toen ik eind 2019, na bijna 20 jaar onverwachts afscheid heb moeten nemen van mijn vertrouwde werkplek, heb ik besloten om mij volledig op mijn eigen Knutselbedrijf te richten. Na 2x verhuisd te zijn naar een tijdelijke locatie, heb ik in 2024 een mooi plek gevonden waar ik al mijn activiteiten kan voortzetten.

Bij Minke’s Knutsel-tijd kun je niet alleen terecht voor gezellige groepsactiviteiten, maar ook voor individuele creatieve begeleiding. Wil je meer informatie of de sfeer even proeven, dan ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen in “Mijn Knutsel-tijd” 

Heel veel kijk- en Knutsel-plezier!

Knutsel-groet,

Minke

Winkelwagen