Sensorische en Creatieve activiteiten voor kinderen...

Kinderen zijn gek op Knutselen!

Ik vind knutselen ook het leukste wat er is en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef ik ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik voor ze klaar leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

Met mijn 30 jaar ervaring in het werken met kinderen in de kinderopvang zijn de kinderen altijd al mijn doelgroep. Ik vind knutselen nog steeds een hele waardevolle bezigheid voor kinderen. Juist kinderen hebben die creatieve impuls nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Door de creativiteit bij kinderen te stimuleren, worden de hersenen weer geprikkeld om zelf oplossingen te bedenken en daar met je handen weer vorm aan te geven.  Zelf expressie is een aangeboren gave die ieder kind bezit. Kinderen hebben er ook behoefte aan, om zich creatief te kunnen uiten. Ook kinderen worden op jonge leeftijd al blootgesteld aan een hoge dosis stress. Knutselen werkt voor kinderen ook ontspannend en geeft ze meer rust  in hun hoofd na een dagje school, waarin ze moeten presteren. 

Door kinderen sensorische en creatieve activiteiten aan te bieden en ze de ruimte en de mogelijkheid te geven om de materialen te ontdekken, krijgen kinderen meer vertrouwen in zichzelf. In Het Peuteratelier kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen aan hun eigen creatieve ontdekkingstocht. Tijdens het Peuteratelier is het nog meer Sensopatisch spel. Door met de zintuigen verschillende materialen te ontdekken en de mogelijkheden te onderzoeken, worden kinderen zich bewust van zichzelf en hun eigen lichaam. Tijdens een Sensorische Activiteit wordt er niks van de kinderen verwacht. Niks moet, maar alles mag!

In het Kinderatelier probeer ik kinderen altijd uit te dagen om de creativiteit uit zichzelf te halen. Kinderen hebben nu al een hoog verwachtingspatroon van zichzelf, waardoor ze erg onzeker worden. Ze vergelijken zichzelf vaak met een ander. Tijdens de activiteiten leg ik de nadruk op het proces waar ze mee bezig zijn en niet op het resultaat. Ik laat ze kennis maken met verschillende materialen en technieken, zodat ze zelf de mogelijkheden kunnen onderzoeken om iets voor zichzelf te creëren. 

Elke nieuwe maand werken we in het Puteratelier en het Kinderatelier met een nieuw thema. 
We zetten weer leuke activiteiten klaar om opnieuw
te ontdekken, te spelen , te leren en te creëren!

Winkelwagen